Pestro v mesecu marcu

V mesecu marcu smo bili zelo ustvarjalni, pridni in razigrani. Urili smo naše ročne spretnosti, se podali na pot vrtičkarskih opravil, prav tako pa smo se podili po kuhinji in se proti koncu meseca udeležili čistilne akcije SKUPAJ V službi okolja.

V mesecu marcu smo izdelali voščilnice za materinski dan, seveda pa nismo pozabili na očete in tudi zanje izdelali voščilnice, izdelovali smo še druge zanimive stvari in se likovno udejstvovali.

Najraje pa smo vrtnarili in se podili po kuhinji. Za naše visoke grede smo posejali paradižnik, papriko in ostalo zelenjavo, ki smo jo kasneje presadili v lončke, kjer v naši učilnici pridno rastejo in čakajo, da jih presadimo v grede, ki smo jih pridno uredili. Zelo ustvarjalni smo bili tudi v kuhinji, kjer se je veliko peklo in seveda na koncu pojedlo. Prav tako so nad našimi kuharskimi veščinami bili navdušeni učitelji, ki so bili deležni naših sladkih a zdravih izdelkov.

Proti koncu meseca smo s prostovoljci sodelovali v čistilni akciji in očistili okolico naše šole ter se podali proti Partovcu. Bili smo zelo presenečeni nad količino nabranih odpadkov, saj smo napolnili tri velike vreče. Na poti smo pobrali veliko pločevink, folije in drugega materiala, ki ne sodi v naravo. Glede na to, da smeti odpeljejo izpred naših domov in imamo urejen zbirni center, kamor se smeti lahko odpeljejo, smo bili razočarani koliko smeti še vedno pristane v naravi. Upamo, da se bo miselnost in ozaveščenost ljudi o skrbi za naravo spremenila in da bomo bolj pazili nanjo. SKUPAJ v skrbi za okolje.

Multiplikatorka Sanja Bučar in učenci podaktivnost POŠ