KROMPIRJEVE POČITNICE

Letošnje krompirjeve počitnice so potekale nekoliko drugače kot običajno. Koronavirus nam je prekrižal načrte, da bi se lahko družili in prosti čas preživljali skupaj v šolskih prostorih. Zato so otroci spomine krojili v krogu družine. Navodila za posamezne aktivnosti so prejemali sproti in ustvarili čudovite umetnine.

Otroci so se v ponedeljek najprej odpravili na sprehod, se naužili svežega zraka in nabrali različno obarvane liste, kostanj, želod, žir, kostanjeve ježice in druge jesenske plodove. Doma so iz nabranega materiala ustvarili različne likovne umetnine v jesenski tematiki. Torek je bil namenjen druženju z družinskimi člani. Izdelali so različne družabne igre in jih preizkusili v krogu družino. V sredo nas je čakal aktiven dan, saj je bil športno obarvan. Izdelali so poskočno kocko in vrsto drugih pripomočkov za izvajanje aktivnosti. Seveda je letošnja Halloween zabava zaradi trenutne epidemiološke slike odpadla, zato so jo učenci lahko skreirali kar sami doma. Izdelali so tudi različne likovne umetnine in tako okrasili svoje sobe/domove v Halloween tematiki. Otroci zelo radi kuhajo, zato je bil petek kulinarično obarvan. Namenjen je bil kuhanju različnih jedi, pripravi mize, bontonu za mizo in usvajanju različnih tehnik zlaganja pogrinjkov.

Počitnice so se tako podaljšale še za en teden. Tudi v tem tednu so se preizkusili v različnih aktivnostih. Izdelali so kocko pripovedovalko in napisali svoje pravljice. Izdelali so likovne umetnine v naravi, po korakih so se naučili narisati različne stvari (živali, vozila), izdelali so domači plastelin, umetni sneg in svoj glasbeni instrument. Konec tedna je bil namenjen eksperimentiranju. Otroci so se ob navodilih, ki so jih prejeli, prelevili v prave male kemike. Petek pa smo zopet namenili kuhinjskim eksperimentom.

Tako je 14 dni počitnic hitro minilo. Slike čudovitih izdelkov pa najdete v spodnji galeriji.

Multiplikatorka POŠ Sanja Bučar