Osnovna šola Pohorskega bataljona Oplotnica pridobila naziv Junaki našega časa

Naziv Junaki našega časa je v tem šolskem letu na novo pridobilo 5 osnovnih in srednjih šol oz. zavodov. Eden izmed teh je tudi Osnovna šola Pohorskega bataljona Oplotnica.

Učenci osnovne šole so aktivno sodelovali ne več prostovoljskih dejavnosti v sklopu projekta Popestrimo šolo. Priključili so se lahko: učni pomoči vrstnikom in priseljencem, pomoči starejšim občanom pri računalniškem opismenjevanju, malčkom pri uvajanju v vrtčevsko življenje in zbiranju daril za socialno šibkejše otroke in številnim drugim. Nad vsemi bedi mentorica, multiplikatorka POŠ Urška Lesjak, seveda ob pomoči sodelavcev.

Prostovoljci Osnovne šole Pohorskega bataljona Oplotnica so se tako udeležili svečane prireditve Slovesni dan prostovoljstva, ki je potekala 14. maja 2019, v Kulturnem domu Črna na Koroškem. Tam so prejeli naziv, zastavo in tudi priznanja. Priznanja so prejeli vsi učenci prostovoljci, kateri so opravili vsaj 24 ur prostovoljnega dela. Naziv je podelila Slovenska filantropija. Častni pokrovitelj je bil g. Marjan Šarec.

Lepo je biti prostovoljec, ker lahko pomagaš drugim, okolici in se ob tem tudi sam veliko naučiš.