BOŽIČKOVI UČENCI

(PROSTOVOLJSTVO NA OSNOVNI ŠOLI POHORSKEGA BATALJONA OPLOTNICA)

December, praznični čas in čas obdarovanj. Pri vsem tem vzdušju se mnogokrat ne zavedamo privilegija, da lahko občutimo to vzdušje, se veselimo z družino in prijatelji ter se med seboj obdarujemo. Privilegija, ki ni dan prav vsakomur. Vedno več je staršev, ki svojemu otroku težko privoščijo osnovne potrebščine, kot so oblačila in obutev, šolski zvezki in podobno.

Po Sloveniji že poteka kar nekaj prostovoljnih akcij, kot npr. Božiček za en dan in prav ta nas je pritegnila in navdušila, da smo tudi na Osnovni šoli Pohorskega bataljona Oplotnica organizirali podobno akcijo.

Učenci so v šolo, prostovoljno in seveda neobvezno, prinašali nove stvari, ki so jih bili pripravljeni darovati. Seveda so se marsikateri stvari morali odpovedati sami, da so lahko darovali otrokom, katerih starši si ne morejo privoščiti novih daril. Otroci so prinašali nove igrače, sladkarije, zobne ščetke, pripomočke za osebno higieno,  razne šolske potrebščine …

Darovana sredstva smo zbirali en teden, nato pa so jih prostovoljci v sklopu projekta Popestrimo šolo, primerno zapakirali v darila, napisali posvetilo in pakete oddali na  Krajevni odbor Rdečega križa v Oplotnici, kjer so nam jih, kot smo se že v naprej dogovorili, pomagali razdeliti med socialno ogrožene otroke v naših krajih in okolici.

Zapakirali smo 30 daril, vsako darilo pa je vsebovalo nekaj sladkega, nekaj uporabnega in igračo.

Učencem je bila dobrodelna akcija všeč, zato smo se odločili, da Božičkovi učenci postanemo zopet naslednje leto.

Urška Lesjak, multiplikator POŠ